Read the English version here: If you are not on LinkedIn, get on now!

Overskriften siger vel det meste, men herunder kommer dybdegående forklaringer og råd, som du kan komme rigtig langt med. 😉
 
Mig, uden LinkedIn
Før jeg lavede en profil på LinkedIn, tænkte jeg at det var lige meget. “Jeg har jo allerede facebook og en mobil. Hvad skal jeg på LinkedIn?” Det sagde jeg til mig selv, til jeg skulle have fat på en person, som jeg ikke kunne komme i kontakt med. Se hvis jeg nu bare havde haft en LinkedIn-profil den gang, så havde jeg fundet frem til denne person, før det var for sent!
Så jeg oprettede en LinkedIn-profil. Man skal jo ikke begå den samme fejl igen, vel? 
 
Synlighed
Ja, det er endnu et socialt medie, men din LinkedIn-profil er ikke så svær at vedligeholde. For mit eget vedkommende logger jeg på et par gange om ugen. Deler en fed artikel jeg har fundet eller et indlæg som jeg har skrevet, giver et like til fem-ti posts og lige smider en hurtig kommentar. Sådan bliver du ikke glemt og dem der ikke allerede kender dig, kan tjekke din profil ud. Jeg får typisk et sted mellem to og fem nye invitationer om ugen, bare ved at gøre det.

Husk, hvis nogen kommentere på dit opslag, så er det vigtigt at svare tilbage. Folk er generelt ikke så aktive, så hvis du bare gør lidt ekstra, kan du få meget ud af det.
 
Hver professionel
Den her fejl ser jeg igen og igen. Folk tror at LinkedIn er Facebook. LinkedIn er ikke et sted for opslag om kærestesorger, krige, din dårlige dag, stærke religiøse holdninger, dating og andre ting, der enten er eller kan hurtigt drejes til noget negativt. Vil du måske i virkeligheden stå og fortælle om hvor forfærdeligt din ekskæreste har behandlet dig til en måske mulig forretningsparter. Nej, vel? Så gem det til Facebook og andre steder, hvor du har folk der holder af dig. Mange der tager deres profil lidt seriøs, sletter folk der fokusere på ovenstående negativitet. 
 
Udfyld din profil
Din LinkedIn-profil er dit online CV og det er slet ikke så svært som folk tror.
 • Profilens sprog: Det er vigtigt fra starten af, at vælge dansk og engelsk eller bare engelsk. Du skal huske på at LinkedIn er et internationalt medie og ved blot at skrive på dansk, vil din profil ikke være så attraktiv.
 • Uddannelser: Hvad enten du er håndværker eller direktør, er din uddannelse en vigtig del af din profil. Skriv kort hvilke fag du har taget. Det giver de andre en fornemmelse af, hvor du er på et teoretisk niveau eller bare en bekræftelse af hvem du er.
  Fag og kurser som du har taget, skal du selvfølgelig også smide på. Det kan være, at du ikke er uddannet indenfor den pågældende branche, men har taget en masse kurser eller bare enkeltfag, hvilket jo også hører under uddannelse.
 • Jobs: Et CV uden joberfaringer, den går ikke. Skriv hvert enkelt job op og giv en kort forklaring om hvert enkelt. Gå ikke for meget i dybden, så orker folk ikke at læse det hele.
 • Følg: Hvis du følger meningsdannere og virksomheder, giver du dine forbindelser et bedre billede af hvilken slags personer og virksomheder du finder interessant. Samtidig kan du holde dig opdateret på dine ynglings erhvervspersoner, samt virksomheder.
 • Grupper: Hver med i de forskellige grupper, som er interessante for dig. Er du dårlig til f.eks. SEO, kan du være i et par grupper der har med SEO at gøre og derved lære mere om SEO. Det er også en rigtig god måde at få flere forbindelserne på.
 • Sprog: Vælg hvilke sprog du kan. Det betyder ikke så meget om du kan dem meget eller lidt, for du kan nemlig vælge niveauer f.eks. står der i min, at dansk er mit modersmål, mens jeg taler japansk på et elementært niveau. Når du kan et sprog lidt, kan du lære det hurtigt, hvis du nu har brug for det, f.eks. til dit næste nye job.
 • Kompetencer: Du kan have 50 kompetencer i alt. Det vil sige at du kan vise hele 50 ting på din profil, som du er god til. Derudover kan du få andre til at anerkende dine kompetencer, hvilket gør din profil mere troværdig. 
 
Profilændring besked
Slå den fra! Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor LinkedIn har lavet denne funktion. Den er irriterende og unødvendig. Hvorfor skulle det være interessant for mine LinkedIn forbindelser at vide, når jeg laver den mindste ændring på min profil? Det ved jeg ikke…
Du kan nemt slå den fra ved at følge stien: Rediger profil > Højre side, den nederste box > Nej.
 
500+ forbindelser
LinkedIn tæller kun dine forbindelser op til 500. Alt over 500 bliver vist som “over 500 forbindelser”. Hvis du altså får 500 forbindelser, viser det at du er engegeret i din profil og har brugt din tid fornuftigt. Og hvem elsker ikke engegerede mennesker? 😉
Prøv at læse her… Jeg har 580 forbindelser på LinkedIn, hvilket giver mig adgang til 18,1 millioner fagfolk. Ja, 18,1 millioner! Mon ikke det giver bare nogle få muligheder.
 
Dine forbindelser
Hvis jeg nu får brug for en ny SEO ekspert, laver jeg en søgning og der vil dukke flere profiler op. De vil være opdelt i:

 • 1. grad (din forbindelse): Dette er dine kontakter på LinkedIn.
 • 2. grad (din forbindelses forbindelse): Det er dine kontakters kontakter på LinkedIn.
 • 3. grad (din forbindelses forbindelses forbindelse): De kontakter du har på LinkedIn, det er deres kontakters kontakter.
 • Gruppemedlemmer: Alle de grupper du er medlem af har medlemmer og alle de medlemmer, kan du komme i kontakt med, direkte. 
 • Udenfor dit netværk: Dette er personer som du kan komme i kontakt med, hvis du har personens kontaktinformationer eller betaler for en premium konto på LinkedIn.
 
Brug dit netværk
Nu har du et stort netværk og hvad skal du nu gøre med det? Hvis du f.eks. søger et bestemt job, kan du sikkert finde en person fra den virksomhed og få denne til at ligge et godt ord ind for dig. Måske vil du sælge noget og du har et produkt til B2B-markedet. Du søger ansatte og kan bedre finde den perfekte profil gennem LinkedIn. Nu vil jeg ikke fylde hele indlægget op, men du forstår vel pointen? 🙂
 
Profilbillede
Nej, ikke dit profilbillede på Facebook, Instagram eller Twitter. Det skal være et profilbillede, helst et der er blevet taget til LinkedIn. Herunder kommer der “et par” råd til dit profilbillede.

 • Først og fremmest skal billedet være af dig!
 • Du smiler, så folk ikke bliver bange, vis gerne dine tænder. 
 • Få hele dit hoved med, så folk kan genkende dig. 
 • Kig ikke væk fra din profils tekst, da det giver udtryk af usikkerhed. 
 • Vis ikke dit nyeste fredags outfit, folk er ret ligeglade. Vis højest ned til skulderene. 
 • Gem dit selfie til Facebook.
 • Ingen kæledyr!
 • Ingen smøger i munden eller lignende.
 • Ingen piercinger.  
Hvis du lige om lidt klikker ind på min LinkedIn-profil, vil du se at jeg bruger det samme profilbillede på alle de medier jeg er på. Det er simpelthen bare for at jeg gerne vil have, at i derude kan genkende mine profiler.
 
Sidst men ikke mindst, er det en rigtig god idé at holde din profil opdateret. Du kan aldrig vide hvornår du kan få brug for den.

Hvis du følger ovenstående råd, vil du være ret godt kørende på LinkedIn. Vil du være en af mine forbindelser på LinkedIn? Så kan du da bare tilføje mig her: Hafsa Farooq