Siden det er mit første indlæg her på bloggen, vil jeg introducere mig selv og fortælle lidt om, hvad jeg har lavet op til nu.

 
Mit navn er Hafsa Farooq og jeg er en kvinde på 23 år. Jeg stiftede i april 2013 virksomheden, X2Nails. Det er en webshop, der sælger kvalitets negleprodukter. 
 

Lille pige – store drømme

Siden jeg var lille, har jeg altid ville være iværksætter, selvom jeg ikke havde et ord for det den gang. Jeg kan huske, at vi i folkeskolen, nok 5-6 klasse, skulle skrive vores fremtidsplaner ned og derefter snakke med vejlederen og vores klasselærer om det. Jeg skrev, at jeg ville importere og sælge varer. Jeg skulle have min egen virksomhed, med en masse ansatte.
 
E-handel
Den gang jeg opdagede smartgirl.dk, vidste jeg bare, at jeg skulle åbne en webshop. Jeg var helt blæst over hvor smart det var, at man kunne købe tøj over internettet. Det var rimelig nyt den gang, måske opdagede jeg dem i 2003, men er ikke helt sikker. 
 
Idéen der gik i vasken
I gymnasiet ville jeg bare starte en webshop. Jeg havde ideen og startede med planlægningen, lavede en forretningsplan, var ude og kigge på lagerlokaler, fundet mine samarbejdspartnere og det hele, men jeg havde ikke noget kapital og banken ville ikke låne mig penge. Så jeg opgav. Det er nu fire til fem år siden.
 
De sidste to spark
Da jeg lige var startet på andet semester på markedsføringsøkomon uddannelsen, havde vi enkeltvis samtaler med en af vores lærer. Jeg skulle snakke med Mads George Jensen, der underviste os i ledelse, organisation og kommunikation. Det var jeg ret glad for, idet jeg godt kunne lide hans energiske måde at undervise på. Han var ret motiverende og gav mig faktisk lyst til at lave mine lektier, som jeg ellers ikke gik så meget op i. Ikke så mærkeligt, når han holder teambuilding- og organisationsudvikling kurser for virksomheder. Jeg fortalte ham, at jeg havde taget uddannelsen for at blive klar, til at åbne min egen virksomhed. Han spurgte, hvorfor jeg ikke bare åbnede en nu.
Min far gav mig det sidste spark. Egentligt tror jeg bare, at han blev træt af at hører på mig og sagde, at jeg bare skulle registrere virksomheden, så det gjorde jeg. Tre måneder efter samtalen med Mads startede jeg X2Nails. 
 
Uddannelse og virksomhed
Under min uddannelse har jeg haft lov til at arbejde med min egen virksomhed i flere fag. Derudover startede nogle af lærerne på skolen Drivhuset, da flere af os studerende allerede havde startet virksomheder eller var i gang. Jacob Aabore er en af de mest aktive lærer derinde og har hjulpet mig en del. 
Jeg fik også lov til at være i praktik i X2Nails i tre måneder, så jeg kunne fokusere på min webshop. Der fik jeg min første mentor, Marina Hjørdie. Hun har lavet Den Visuelle Forretningsplan. Det har været ret fedt, da jeg har kunnet bruge den viden jeg har fået, til at udvikle X2Nails, samt haft mere tid til at arbejde med den på fuldtid. 

Tjaa… det var så alt for denne gang. 😉

 

Du bør nok ikke finde mig på Linkedin, Instagram, Facebook og Twitter eller tilmelde dig X2Nails nyhedsbrev.