This post will be in danish, since this conference will be held in danish. 
Konferencen: Profeten Muhammad ﷺ – Hvem er han til os? – Kommer jeg tilbage til sidst i indlægget.

1         Jeg følte mig som en dårlig Muslim

Da jeg blev ‘stor nok’ til selv at vælge, ville jeg ikke studere islam. Jeg synes at det var en for stor forpligtelse i forhold til at jeg skulle møde op hver uge, på samme tidspunkt, på samme sted. Jeg havde bare ikke interessen.
På samme tid, gik jeg rundt og kæmpede med mig selv, da jeg følte at jeg var en dårlig muslim.
Jeg havde utrolig svært ved at tage første skridt for at begynde at studere Islam. Jeg havde nemlig ikke det forhold til Islam, som jeg al-ḥamdu li-Llāh har i dag. 
Jeg tror der stadig er mange der går rundt og har det på den måde, som jeg havde den gang. – Det er der ikke noget galt i at føle. Faktisk synes jeg, at det er en god ting. Det viser at vores sjæle prøver at fortælle os, at vi har behov for Islam.

2. Moksébarn, uden den rigtige kærlighed

Jeg plejede at tage til moské med mine forældre, siden jeg var helt lille. Faktisk underviste min mor i en moské, før og efter hun fik mig. Vi tog også til diverse arrangementer i forskellige moskéer.
Det sørgelige var, at jeg ikke havde den kærlighed til Profeten Muhammad ﷺ som enhver muslim bør have. Mens jeg voksede op, vidste jeg …
 • hvem han er.
 • hvordan jeg bør føle om ham.
 • hvad jeg skal gøre, når han bliver nævnt.
 • hvornår jeg ved, at en person er helt forkert på den.
 • hvordan jeg skal forsvare ham, hvis nogen siger noget grimt.
… men den rigtige tørst og kærlighed for Profeten Muhammad ﷺ manglede simpelthen. Den tiltrækning jeg har til ham i dag, den var meget lille. Alt for lille.
Da vi tog til moskéen for at høre taler, lyttede jeg, – men det røg nærmest ind ad det ene øre og ud af det andet. Talerne den gang, var altid på urdu, da imamerne var fra Pakistan.
Hvorfor sådan, til trods for at min fascination for sprog? 
Jeg bildte mig selv ind, at det var grundet deres mindre forståelse af hvordan vores samfund er i Danmark. Hvordan vi unge er opvokset her, samt hvilke begrænsninger og friheder som vi har her.
Det var det også, dog kun lidt. 
Det største problem jeg havde, har jeg allerede forklaret. 
 
Mange gange forstod jeg heller ikke hvad der blev sagt, så det gav mig ikke det, de ældre forstod. 
Det er slet ikke den måde jeg lytter på i dag. 

3. I dag forstår jeg

I dag forstår jeg ordene på urdu, punjabi, dansk og engelsk. Hvordan det kan være? Det er fordi jeg har fået forståelse for kærligheden til Profeten ﷺ.
Hvordan har jeg pludseligt fået forståelse?
Det er takket være de to lærde, der plejede at sidde i flere timer ad gangen og vente på svar fra Imamer, på de spørgsmål de havde. Nogle gange sad de og ventede i otte timer adgangen, efter skole eller i deres weekender. 
Så meget adab (respekt), som de udviste for lærde og Islam i deres teenageår, har ført dem til det, som de er i dag. – De år hvor de flest har været på vej i alle mulige forkerte retninger. De år har de brugt på at søge viden, lige meget hvordan de blev behandlet.
I dag er de begge to Muftier (må Allah Ta’Llah bevare dem begge). Det er de to storslåede personligheder, som vi bliver velsignet med, til konferencen, subhanaLlah.
De har begge i over femten år, formidlet Islamisk viden, her i Danmark. De er de begge utrolig dygtige til at formidle viden ma sha’a Llāh.

4. Kærligheden var der pludselig

Da jeg startede med at tage til deres oplæg, følte jeg 1. at jeg aldrig at blive talt ned til, 2. forstod pludseligt hvert eneste ord og 3. de styrkede min iman, mens de lappede de huller jeg havde.
Det var på en helt anden måde, end det jeg var vant til.
Jeg begyndte pludseligt at elske at tage hen og lytte til deres oplæg. De forøgede min kærlighed til Profeten ﷺ. Jeg fik pludselig øjnene op for hvilken smukke religion Islam er.
Den tiltrækning der havde manglet, var der pludseligt. Jeg begyndte selv, at tage initiativ til at tage til Islamiske oplæg, uden at mine forældre skulle sige det til mig.
En gang gik det pludseligt op for mig, at jeg er begyndt at elske at lære om Islam, herunder også Profeten ﷺ.
Ingen behøvede at trække mig.
Ingen behøvede at spørger mig om at jeg skulle med.
For selvfølgelig skulle jeg med. 

4.1 Brug for mere viden

Pludseligt blev det ikke svært for mig, at tage en beslutning om at starte på Islam studier, ved siden af alt det andet jeg går og laver. – For mig, forøgede kærligheden til Profeten ﷺ, min tørst for Islam. Min sjæl finder nu ro når jeg lytter til eller studere Islam.
 • Koranen
 • Nasheed
 • Studier
 • Oplæg
 • Hadith
 • Islamiske helligdage, herunder også Ramadan
Det hele har fået en helt anden betydning for mig. En spirituel betydning. 

5. Kom og lær noget om Profeten ….

… som aldrig præsenteret før.

Begge Mufti Imran bin Munir Husayn og Mufti Tariq Muhammad Amin har udarbejdet oplæg, som vi slet ikke er van til at høre. Det bliver en intellektuel konference, hvor vi alle kan stille de spørgsmål vi kommer til at få eller i forvejen sidder inde med omkring Profeten ﷺ.

Min største anbefaling er, at man deltager i Konferencen: Profeten Muhammad ﷺ – Hvem er han til os? 
Hvorfor?
For at forøge vores viden og kærlighed til Profeten ﷺ.

I dag kan jeg til enhver tid lytte til oplæg/undervisning om Profeten ﷺ. Selvom jeg har hørt den samme ting, hundrede gange før.

Du behøver hverken være praktiserende eller muslim for at deltage. Alle er velkomne. 
Der er ingen andre der vil tage skridtet for dig. Hverken din fremtidige mand/kone, dine forældre, søskende, venner eller naboer. Det er vores eget ansvar, at søge viden om Islam. 
Se programmet ved at klikke på billedet foroven.
Konferencen er d. 24. november 2019 fra kl. 9.00 – 17.00. Billetkøb skal ske senest d. 20 november 2019, ved at klikke her. Ingen kommer ind, uden gyldig billet.
Jeg ser frem til at se dig der!
/Hafsa Farooq
P.S. Der bliver sørget for te/kaffe hele dagen, samt gratis vegetarisk frokost til alle deltagere.
 
P.P.S. Det bliver kønsopdelt med skillevægge imellem.

P.P.P.S. De lærde er fra Ahl al-sunnah wal-jamma’a og følger Hanafi-lovskolen. De acceptere og respektere de fire lovskoler, samt har de dybt indsigt og viden om wahabisme, salafisme m.v.